Planten: Frangipani, Plumeria Plants - Tips Voor Verzorging En Variëteiten | 2024 (2024)

  • Hoofd-
  • Planten
  • Frangipani, Plumeria Plants - Tips voor verzorging en variëteiten

In Dit Artikel:

Met enorme bloemen, zijdeachtig glanzend, sappig blad en verleidelijke geur vallen tropische frangipani met koninklijke weelde op. Gezien de diversiteit aan variëteiten, wekken de adembenemende Plumeria-planten zoveel passie op onder enthousiaste hobbytuinders. Hoewel de bladverliezende tempelboom in zijn natuurlijke verspreidingsgebied niet veeleisend is, vereist de teelt in de lokale gebieden een beetje ervaring. De volgende verpleeggids toont alle essentiële zaken. Blader door de verscheidenheidstips om hun nieuwe favorieten voor balkon en vensterbank te ontdekken.
zorg
Het is ongetwijfeld een uitdaging om tropische frangipani in het Europese klimaat te cultiveren. In zijn Aziatische thuisland gedijt het sierhout op zijn manier dankzij het vermogen om water zonder zorgen op te slaan; Toegewijde hobbytuiniers in de lokale regio's moeten echter nog steeds veel hindernissen overwinnen. Als het mogelijk is om een ​​voorbeeldig totaalpakket te creëren vanuit alle aspecten van zorg, kan het plan slagen. Daarom zijn de belangrijkste factoren hieronder gemarkeerd:
plaats
Een temperatuurminimum van 10 graden Celsius geeft al aan dat de tempelboom uniek is voor de kuipcultuur. In grote woonkamers of verwarmde serres zijn de algemene voorwaarden dat de bloemschoonheid zijn volledige potentieel ontplooit. Op deze locaties heerst de perfecte conditie:

  • Volle zon tot zonnige locatie
  • Op de gedeeltelijk schaduwrijke locatie is de bloei ver beneden de verwachtingen
  • Warm, beschermd tegen wind en regen
  • In kamers op het zuid- of zuidwestelijke raam
Van mei tot augustus / september zijn frangipani dolblij op het zonovergoten balkon of op het zomerterras om elke zonnestraal op te vangen. Met elke minuut zon neemt het vooruitzicht op een prachtige bloem toe.
Tip: als een Plumeria-plant, die blijvend in het wit bloeit, geen licht heeft, in plaats van de beoogde rode of roze bloemen. Geplaatst in de brandende zon, veranderen de witte bloemen in een korte tijd in de overeenkomstige kleur.
onderlaag
Een van de pijlers bij de succesvolle teelt van wasbloemen is de samenstelling van het substraat. Iedereen die toevlucht tot commercieel beschikbare potgrond van de verkeerd geïnterpreteerde economie zal de wrok van tropische schoonheid voelen. In dit geval zal zich nauwelijks een bloem ontwikkelen. Na elk gieten neemt de verdichting van het substraat toe vanwege het hoge veengehalte. Dit leidt onvermijdelijk tot ongewenste wateroverlast, een ramp voor elke succulent. De optimale grondmix is ​​als volgt:
  • 2 delen cactus of eenheidsaarde, 1,5 delen perliet, 0,5 delen kiezels en 2 delen cocoshum
  • Als alternatief een klaar speciaal substraatmengsel van de vakhandel
Om er zeker van te zijn dat de potgrond los en luchtig is gestructureerd, voegt u nog een additief toe. Organisch kattengrit is gebaseerd op lava korrels, een veel gebruikt in plantenverzorging aanvulling op cultuur en gecultiveerde bodem. Van deze mix een handvol van elke 5 kilo Frangipani-aarde. Bovendien, onder het substraat in de emmer boven de waterafvoer, spreid een laag kiezels uit als drainage, zodat wateroverlast geen kans heeft.
gieten
Om een ​​tempelboom te laten bloeien, speelt de juiste watervoorziening een fundamentele rol. Als vuistregel, bij twijfel, de lagere dosis. Hoe dit deel van de zorg goed te behandelen:
  • Houd de kluit altijd vochtig
  • Op warme zomerdagen, indien nodig, twee keer per dag 's morgens en' s avonds water geven
  • In principe alleen na een duim monster water
  • Als het substraat nog vochtig aanvoelt, zal het niet worden gegoten
Het irrigatiewater wordt bij voorkeur rechtstreeks aan het wortelgebied toegevoegd, met zo min mogelijk druppels die op de bladeren sproeien. In direct zonlicht worden waterdruppels omgezet in kleine brandende glazen, die het weefsel van het gebladerte aanzienlijk kunnen beschadigen.
Tip: een paar gram pure houtskoolas als aanvulling op het substraat, voorkomt infectie met schimmelsporen.
bevruchten
Een goede toevoer van voedingsstoffen is nauw verbonden met de leeftijd van een frangipani. Volg deze stappen:
  • Van mei tot september bemesten met een speciale meststof voor Plumeria met NPK 10 + 52 + 10
  • Bemesten van jonge planten vanaf 2 maanden elke 14 dagen met 0,5 gram per liter irrigatiewater
  • Bemesting volwassen frangipani om de 14 dagen bij een concentratie van 2 gram per liter irrigatiewater
Het ongewoon hoge gehalte aan fosfaat bevordert de bloei en beworteling en is alleen verkrijgbaar bij gespecialiseerde winkels. Waar commerciële meststoffen ook worden gebruikt voor bloeiende struiken, de tempelboom gedijt inderdaad, maar zonder de overvloeiende bloem overvloed.Als een Plumeria-plant vanaf de leeftijd van meer dan 3 jaar voor het eerst bloeit, neemt het fosfaatgehalte toe om de bloembereidheid te behouden.
winter doorbrengen
Plumeria-planten zakken in een diepe winterslaap met perfecte rustperiode. Daarom veranderen de Frangipani stipt naar All Saints Day in een koel winterkwartier met temperaturen van 10-12 graden Celsius. Er is één gedragsregel voor deze fase: giet en bemest niet van begin november tot half april
Degenen die zich er niet aan houden zullen vrijwel zeker geen bloemen zien volgend seizoen. Zelfs als de succulent aanzienlijk verschrompelt omdat de watertoevoer bijna op is, mogen ze niet worden bewaterd. Als er in april een eerste, zachte kieming is, giet je de tempelboom eerst een of twee keer per week en verhoog dan het gietvolume.
rassen Tips
Binnen het geslacht Frangipani komen soorten en variëteiten samen met individuele attributen. Dit houdt bijvoorbeeld in dat niet elke plumeria na een stevig gecementeerd patroon bloeit. In het geval van jonge planten is het ook onmogelijk om te voorspellen vanaf welke leeftijd ze voor het eerst zullen bloeien. Van zaad getrokken exemplaren tonen de vroegste bloei na 4-5 jaar, terwijl van stekken verhoogde tempelbomen al in het derde levensjaar kunnen bloeien.
Twee bloemwonderen
  • Plumeria Rubra 'Dulcemia' en Plumeria Rubra 'Divine' - Deze twee rassen strijden om de grootste bloemen en een vaste plant Blühfreudigkeit.
  • 'Dulcemia' scoort met 6-9 centimeter grote bloemen die van roze naar donkerrood verkleuren. Maximaal 20 bloemen gedijen op een enkel scherm. Deze plaat breekt 'Divine' met goede zorg, want hier zijn maximaal 25 bloemen in een magenta magenta.
Mooie hybriden
  • Plumeria rubra 'Hearts desire' - In termen van de bloembereidheid volgt dit ras direct de twee bloemwonderen. De witroze bloemen met oranjekleurig centrum stralen een bloemige geur uit.
  • Plumeria rubra 'Jackie' - Met zijn intense perzikgeur kondigt het sierhout van ver aan. In de maximaal 10 centimeter grote bloemen zijn de meest uiteenlopende tinten te ontdekken, van crème tot delicaat oranje tot diep roze.
  • Plumeria rubra 'Inca Gold' - Met een hoogte van 50 tot 55 centimeter is dit ras geschikt voor kleinere woonruimtes. De fel goudgele bloemen doen denken aan een zoetig parfum in hun boeket. In relatie tot de compacte groeiwijze zijn de 7 centimeter grote bloemen hier bijzonder indrukwekkend.
  • Plumeria rubra 'Mini White' - Helderwitte bloemen met gele ogen over glanzend groen blad; deze attributen kwalificeren alleen 'Mini White' als een van de fijnste klein-korrelige variëteiten. Daarnaast fokscores met een bijzonder weelderige vertakking.
  • Plumeria rubra 'Siam Red' - Hier kom je een klassieker onder de Thaise Frangipani, met 9 centimeter grote bloemen in rijke rode Met goede zorg, de sierboom bereikt een hoogte van 120 tot 150 centimeter tot ieders aandacht te trekken..
  • Plumeria obtusa 'Singapore White' - De bloemblaadjes glinsteren als porselein over het sappige blad. De variëteit fascineert niet alleen als een schoonheid van bloemen, maar tegelijkertijd als een geurwonder. Terwijl deze frangipani een hoogte van 3 meter bereikt en meer in de open lucht, gedijt hij in een emmer van maximaal 150 centimeter.
conclusie
De ontmoeting met weelderig bloeiende frangipani is een openbaring voor elke hobbytuinier. Het resultaat van deze ervaring is het verlangen naar een zelfontplooiing in het huis en op het terras, er moet rekening worden gehouden met een aantal fundamentele aspecten. De succesvolle zorg is gebaseerd op verschillende ondersteunende pijlers. Een luchtig los substraat is er een van, evenals een constante toevoer van water en voedingsstoffen. De invloed van koele overwintering zonder water en bemesting mag ook niet worden onderschat. Degenen die vervolgens beslissen dankzij deze variëteitstips voor de meest vitale rassen, willen de tropische bloemschoonheden niet missen.
Opmerking: De Plumeria is een hondenvergifplant en is in alle delen giftig.
Planten: Frangipani, Plumeria Plants - Tips Voor Verzorging En Variëteiten | 2024 (1)

FAQ - 💬

❓ Hoe verzorg je een plumeria?

👉 Het onderhoud van de Bordeaux rode frangipani is zeer eenvoudig. Om hem gezond te houden is het voldoende om hem een paar keer per week water te geven en de grond steeds vochtig te houden. Water geven is vooral belangrijk tijdens de groeifase van deze plant. Zorg ook voor een maandelijkse bemesting als hij nog jong is.

❓ Welke voeding voor Frangipani?

👉 In de bloeiperiode hebben Plumeria's nood aan voldoende voeding. De ideale samenstelling is NPK 10-52-10. Maw veel fosfor voor wortel en bloemzetting. Elke 2-4 weken vloeibare mest in deze samenstelling toevoegen aan het water zorg voor een beter bloei.Emcache

❓ Hoe snel groeit Frangipani?

👉 Ondergebracht in een pot van 10 tot 30 liter in een grond liever rijke en goed gedraineerd, de Frangipani groeit ongeveer 20 tot 40 cm per jaar, tot een volwassenwording van 1,5 m tot 2 m hoogte in pot.

❓ Hoe Frangipani stekken?

👉 Het stekken van Frangipani in 5 eenvoudige stappen

  1. Stap 1: Snijd een gezonde tak van de moederplant af. ...
  2. Stap 2: Vul een pot met goede afwatering met potgrond. ...
  3. Stap 3: Doop het uiteinde van de stek in een hormoonwortelstimulator (optioneel) en steek het in het gat dat je in de potgrond hebt gemaakt.

❓ Hoe moet ik mijn plant verzorgen?

👉 Kamerplanten verzorgen: de do's

  1. Zorg voor de juiste grond. ...
  2. Geef voldoende voeding. ...
  3. Geef regelmatig water. ...
  4. Zet de kamerplant op een lichte standplaats. ...
  5. Zorg voor een constante kamertemperatuur. ...
  6. Draai de kamerplant af en toe een slag. ...
  7. Zorg voor een goede luchtvochtigheid. ...
  8. Verpot een kamerplant naar een grotere pot.

❓ Waar knip je uitgebloeide bloemen af?

👉 Knip de uitgebloeide bloem af, net boven de nieuwe scheuten. Zo krijgen die goed de ruimte om deze zomer weer mooi te gaan bloeien. Let op dat je de bloemknoppen niet beschadigd.

Verzorging: .

Verwante Artikelen:

Rhododendron heeft geel / bruine bladeren - wat te doen?

Tomaten planten en onderhouden - jaarplan

Ytong Kit - voordelen en nadelen

Meest Besproken

Cantaloupe ijs
Tuingroenten vers op het brood
Sea Pot - Planten en verzorgen
Zet pompoen - 3 heerlijke recepten gepresenteerd
Begrafenisarrangementen maken voor Totensonntag zelf - doe-het-zelf instructie
Planten: Frangipani, Plumeria Plants - Tips Voor Verzorging En Variëteiten | 2024 (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Nathanial Hackett

Last Updated:

Views: 6033

Rating: 4.1 / 5 (52 voted)

Reviews: 83% of readers found this page helpful

Author information

Name: Nathanial Hackett

Birthday: 1997-10-09

Address: Apt. 935 264 Abshire Canyon, South Nerissachester, NM 01800

Phone: +9752624861224

Job: Forward Technology Assistant

Hobby: Listening to music, Shopping, Vacation, Baton twirling, Flower arranging, Blacksmithing, Do it yourself

Introduction: My name is Nathanial Hackett, I am a lovely, curious, smiling, lively, thoughtful, courageous, lively person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.